Barcelona - Mevrouw de Aankoopmakelaar Spanje
15350
page-template-default,page,page-id-15350,page-child,parent-pageid-15348,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Barcelona

Barcelona is de grootste stad van Catalonië. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunitat Autònoma) Catalonië en van de provincie Barcelona. De stad heeft 1.602.386 (2014) inwoners en een oppervlakte van 101,4 km². In de metropool Barcelona, (de stad en haar voorsteden) wonen 5.029.181 (2011) mensen. In Spanje telt alleen de hoofdstad Madrid meer inwoners.

 

Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme, met in het noorden de Costa Brava en in het zuiden de Costa del Garraf, en heeft een belangrijke haven. De stad ligt op 160 kilometer van de Pyreneeën. Barcelona organiseerde diverse evenementen zoals de Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929, de Olympische Zomerspelen van 1992 en het Fórum (Universeel Cultureel Evenement) in 2004.

 

De inwoners noemen de stad wel “Barna”, niet te verwarren met “Barça” dat verwijst naar de voetbalclub FC Barcelona. De courante afkorting voor de stad is BCN, tevens de IATA code voor de luchthaven van Barcelona.

Barcelona is ook zeer geliefd onder het toerisme. 7,5 miljoen bezoekers per jaar mag Barcelona verwelkomen. Uiteraard trekt de voetbalclub FC Barcelona veel bezoekers naar deze mooie stad maar ook de stranden en de vele bezienswaardigheden trekken bezoekers naar Barcelona. Barcelona staat nummer 6 op de lijst van Most Reputable Cities in the World!

 

Maar Barcelona is ook een echte studentenstad. Er zijn maar liefst 8 universiteiten in Barcelona. Dus studenten uit de hele wereld komen naar Barcelona toe om een studie te doen. Hier gaat het om korte als langdurige studies. Dit zorgt voor een enorme vraag naar studentenkamers. Mocht u interesse hebben in een investering in Barcelona dan is investeren in een appartement geschikt voor studenten zeker de moeite waard om te bespreken met onze aankoopmakelaars. Want als bezitter van een studentenhuis kunt u in Barcelona tussen de 6% en 14% rendement per jaar ontvangen.